Brieven aan de redactie over “Willy Brandt’s beleid van ontspanning – ooit vormgegeven – vandaag vergokt – noodzakelijk om in de toekomst te overleven” en “Op weg naar de ondergang. Het gevaar van oorlog groeit van dag tot dag.”

brieven-aan-de-redactie-over-“willy-brandt’s-beleid-van-ontspanning-–-ooit-vormgegeven-–-vandaag-vergokt-–-noodzakelijk-om-in-de-toekomst-te-overleven”-en-“op-weg-naar-de-ondergang-het-gevaar-van-oorlog-groeit-van-dag-tot-dag.”

24-11-21 12: 10: 00,

Het belang van de vrede voor Duitsland en Europa is in twee bijdragen aan de orde gesteld. Naar aanleiding van een toespraak op het Forum FriedensEthik in de Protestantse Kerk van Baden heeft Albrecht Müller hier herinnerd aan de politiek van détente van Willy Brandt. Deze was tot stand gekomen “midden in de hete fase van de Koude Oorlog”. Een belangrijke regel was “zich te kunnen verplaatsen in de positie van de partner en voormalige tegenstander in het Oosten”. Intussen is alles vergokt en is het gevaar van oorlog reëel. – Wolfgang Bittner wijst hier op de “unipolaire langetermijnstrategie” van de VS. Rusland moet zich ondergeschikt maken aan de westerse alliantie en haar kapitaalbelangen. Daartoe zouden onder meer aspirant-politici en -journalisten – ook uit Duitsland – aan Amerikaanse elite-universiteiten worden opgeleid in “jonge leiders”-programma’s en seminars voor “wereldleiders” die enkele maanden zouden duren. Deze “agenten van invloed” zouden “vanuit Washington worden aangestuurd”. – Dank u voor de interessante brieven aan de redacteur. Hier is een selectie. Samengesteld door Christian Reimann.

Re: Willy Brandt’s politiek van détente – ooit vormgegeven – vandaag vergokt – noodzakelijk om in de toekomst te overleven.

1.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: