FDA vraagt rechtbank om volledige vrijgave van documenten van Covid-vaccins van Pfizer met 55 jaar uit te stellen

fda-vraagt-rechtbank-om-volledige-vrijgave-van-documenten-van-covid-vaccins-van-pfizer-met-55-jaar-uit-te-stellen

24-11-21 05:46:00,

Met een WOB-verzoek kunnen burgers, wetenschappers of journalisten via de ‘Wet Openbaarheid Bestuur’ overheidsinstanties verzoeken bestuurlijke stukken openbaar te maken. In een democratie zijn er immers geen geheimen?

Sinds COVID zijn intrede deed is dit helaas verleden tijd en WOB-verzoeken – die binnen een termijn van een maand moeten worden beantwoord – worden niet of nauwelijks gehonoreerd. Het onderstaande artikel werd gepubliceerd in ‘The Vaccine Reaction’ en gaat over een zich voortslepend WOB-verzoek in USA.

De FDA is het orgaan dat toestemming verleent om nieuwe vaccins op de markt te brengen. Zij wil 55 jaar om het WOB-verzoek te verwerken dat vraagt om openbaarmaking van de door Pfizer aangeleverde documenten waarop de licentie is verleent op het vaccin op de markt te brengen. Huh? Zijn de wetenschappers van Pfizer die de deze documenten hebben aangeleverd überhaupt nog in leven tegen die tijd? Wat heeft de FDA te verbergen?

FDA vraagt rechtbank om volledige vrijgave van documenten van Covid-vaccins van Pfizer met 55 jaar uit te stellen

Op 16 september 2021 heeft een groep van meer dan 30 artsen, professoren en wetenschappers van verschillende universiteiten in de Verenigde Staten die strijden voor medische transparantie een Freedom of Information Act (FOIA) rechtszaak tegen de U.S. Food and Drug Administration (FDA) aangespannen.

In antwoord op deze zaak heeft de FDA een federale rechter gevraagd de volledige vrijgave van alle documenten die de FDA in haar bezit heeft die betrekking hebben op de licentie – toestemming om het vaccin op de markt te brengen) van 3 augustus 2021 voor het “Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin” (ook bekend als BNT162b2) uit te stellen tot het jaar 2076.1,2,3,4

De rechtszaak, die in de U.S. District Court for the Northern District of Texas is aangespannen door de non-profit Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT), kwam er nadat de FDA een verzoek van de PHMPT om de vrijgave van de documenten te bespoedigen, had afgewezen. De FDA en het PHMPT konden het niet eens worden over een tijdschema voor de openbaarmaking.1,2,3,5

De advocaten van het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ), die de FDA vertegenwoordigen, stellen voor dat de FDA toestemming krijgt om 500 pagina’s per maand vrij te geven op “voortschrijdende basis”.2,3

De advocaten van het Department of Justice (DOJ-advocaten) schreven:

“Door het verwerken en het geven van tussentijdse antwoorden op basis van het vrijgeven van documenten in stappen van 500 pagina’s,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: