Genetische manipulatie van virussen: waarschijnlijk de grootste huidige bedreiging voor de mensheid

23-11-21 11: 05: 00,

Gepubliceerd op 24. November 2021 door LE.

Moderne genetische manipulatie kan worden gebruikt om het genetisch materiaal van levende wezens specifiek te wijzigen. Sinds de uitvinding van de CRISPR/Cas-methode is het mogelijk het boek van het leven tot op de letter te veranderen, d.w.z. tekstpassages te schrappen, toe te voegen of te verwisselen. Vandaag de dag is het technisch geen probleem om een bestaand virus besmettelijker of dodelijker te maken. Of allebei.

Dit is precies wat al vele jaren met succes wordt onderzocht. Dit onderzoek wordt “gain-of-function” onderzoek (GOF-onderzoek) genoemd. Ja, je hebt het goed gelezen: Er is en wordt onderzoek gedaan om virussen en bacteriën besmettelijker of dodelijker te maken. Dit wordt betaald met belastinggeld.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: