‘Kruidenier kartels’ controleren wat Amerikanen eten, waar ze boodschappen doen

‘kruidenier-kartels’-controleren-wat-amerikanen-eten,-waar-ze-boodschappen-doen

24-11-21 07: 37: 00,

Volgens een rapport van Food & Water Watch hebben “kruidenierskartels”, bestaande uit bedrijfsmonopolies, een valse illusie van consumentenkeuze gecreëerd in een systeem dat ook lokale gemeenschappen leegzuigt en bedrijfsleiders verrijkt.

Mis je een dag, mis je veel. Abonneer je op The Defender’s Top News of the Day. Het is gratis.

“Kruidenierswinkels kartels” bestaande uit monopolies van bedrijven die het grootste deel van wat Amerikanen eten en drinken controleren – en de supermarkten waar ze winkelen – hebben een valse illusie van keuze voor de consument gecreëerd in een systeem dat ook lokale gemeenschappen leegzuigt en bedrijfsleiders verrijkt, volgens een nieuw rapport gepubliceerd door Food & Water Watch, dat stappen voorstelt om het gebroken Amerikaanse voedselsysteem weer op te bouwen.

De issue brief – getiteld “De economische kosten van voedselmonopolies: The Grocery Cartels” – merkt op dat de kruideniersindustrie recordwinsten binnenharkte toen de COVID-19 pandemie restaurant dineren drastisch beperkte en meer mensen dwong thuis maaltijden te bereiden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: