Libië, aan de vooravond van complexe en uitdagende verkiezingen

libie,-aan-de-vooravond-van-complexe-en-uitdagende-verkiezingen

24-11-21 06: 55: 00,

De internationale conferentie van Parijs voor Libië, die in november werd afgesloten 12, vormde een belangrijke mijlpaal in de aanloop naar de langverwachte presidents- en parlementsverkiezingen van december 24. De deelnemers, waaronder bijna alle internationale en regionale belanghebbenden, spraken opnieuw hun steun uit voor het tijdige verloop van de verkiezingen. Maar zij gaven ook hun mening over de stemming. Hoe moeilijk en complex die ook mogen zijn, in het licht van de controverse die is blijven bestaan sinds de omverwerping van leider Muammar al-Qaddafi 10 jaren geleden, het zou slechts de eerste stap zijn in het complexe proces van herstel van nationale eenheid, stabiliteit en veiligheid. Libië is nu verdeeld in twee delen, elk met zijn eigen regering, leger, milities en zelfs een centrale bank.

Vanwege de lange grens en gedeelde geschiedenis, is de stabilisatie van Libië van bijzonder belang voor Egypte, dat de stabiliteit van Libië beschouwt als een zaak van nationale veiligheid voor de Egyptenaren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: