Over de virtuele ontmoeting tussen de VS en China

over-de-virtuele-ontmoeting-tussen-de-vs-en-china

24-11-21 08: 30: 00,

Een van de belangrijkste gebeurtenissen van de huidige wereldpolitiek was de in november gehouden 16 virtuele ontmoeting tussen de twee belangrijkste wereldmachten, de VS en China. De bijeenkomst duurde drie en een half uur en overschreed de geplande tijd.

Dit feit, samen met de inhoud van de besproken onderwerpen en de standpunten van de partijen daarover zoals uiteengezet door het Witte Huis diende als basis voor de Chinese Global Times om het resultaat van de bijeenkomst als “relatief positief” te beoordelen.

Hetzelfde feit doet de auteur twijfelen aan de geldigheid van de wijdverspreide opinie over de grote negatieve invloed van onvermijdelijke leeftijdsvervormingen op de capaciteiten van de zittende president van de VS. Sommige uiterlijke manifestaties van genoemde vervormingen kunnen zelfs worden gebruikt voor het op riskante wijze peilen van de reacties van tegenstanders op specifieke geplande stappen in het buitenlands beleid van Washington.

De eerste algemene indruk van de auteur met betrekking tot de resultaten van de bijeenkomst is dat de standpunten van de partijen over de kritieke kwesties van de bilaterale betrekkingen en de situatie in de wereld als geheel ongeveer gelijk blijven aan die van de afgelopen jaren.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: