Polarisatie op straat en maatregel moeheid. – CommonSenseTV

polarisatie-op-straat-en-maatregel-moeheid.-–-commonsensetv

24-11-21 07:53:00,

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gelezen 507

Lieve lezers,

Graag wil ik het met u hebben over de huidige staat van de samenleving in het dagelijks leven. Het is u vast niet onopgemerkt gebleven dat doorgaans sinds de herinvoering van de mondmaskers de sfeer wederom wat grimmiger is geworden. Wij mensen zijn natuurlijk van nature sociale wezens die behoefte hebben aan contact. Dat contact varieert van een vriendschappelijke aai over de bol tot innige omhelzing. Van diepzinnig gesprek tot oppervlakkig koetjes en kalfjes gepraat. Al deze vormen van sociale interactie is van essentieel belang om ons mensen enigszins gelukkig en functionerend te houden. Om aan deze haast primaire levensbehoefte te voldoen moeten we tegenwoordig heel wat meer werk verrichten. Waar we voorheen gezellig naar de bingo konden of tot in de kleine uurtjes aan de bar konden hangen moeten we ons nu behelpen met bijvoorbeeld digitale “zoom” vergaderingen om onze sociale contacten te onderhouden. Voor bijvoorbeeld fysieke kerkdiensten en of andere samenkomsten moeten we ons vaak inschrijven indien dit al mogelijk is. En in het andere geval kunnen we onze samenkomsten of kerkdiensten via een livestream online bekijken. Er is een hoop veranderd in onze wijze van communiceren en hoogstwaarschijnlijk niet in de gunstige zin van het woord. Want onze manier van sociale interactie is nu eenmaal een uiterst complex systeem. Om een minimaal gevoel van saamhorigheid te bereiken hebben wij meer nodig dan beeldbellen. We moeten elkaar in de ogen kunnen kijken, elkaar een schouderklopje kunnen geven of elkaar simpelweg de hand schudden. Wij zijn pas in staat om elkaar goed te begrijpen wanneer we de gezichtsuitdrukking van de ander kunnen lezen. De intonatie van de stem gecombineerd met de expressie in iemands gelaat laten ons vaak weten in welke gemoedstoestand de ander verkeerd zodat wij op onze beurt daar dan weer op kunnen anticiperen. Het zien van mimiek is dus van groots belang om aan onze gecompliceerde manier van communiceren vorm te geven. En hoe tragisch is het dan om te zien hoe zeer wij daar nu in beperkt worden op alle mogelijk denkbare manieren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: