Saoedi-Arabië brengt Captagon naar Jemen – brengt nieuwe plaag over het land

saoedi-arabie-brengt-captagon-naar-jemen-–-brengt-nieuwe-plaag-over-het-land

24-11-21 08: 50: 00,

Net nu Saoedi-Arabië zijn toon jegens Libanon heeft verhard wegens de smokkel naar zijn grondgebied van de drug Captagon – de favoriete drug van ISIS en andere radicale groeperingen omdat deze naar verluidt de beoefenaars ervan moed inboezemt – zou Jemen binnenkort wel eens overspoeld kunnen worden met het product, de zoveelste plaag die de door oorlog verscheurde natie zal moeten doorstaan.

Eerder deze maand besloot Saoedi-Arabië een algemeen verbod uit te vaardigen op alle Libanese invoer van fruit en groenten nadat was vastgesteld dat in kratten granaatappels Captagon-pillen zaten verstopt.

Hoewel Libanon een belangrijke speler blijft in de handel van het verdovende middel, zijn landen als Syrië, Irak en Jordanië al lang ten prooi gevallen aan deze nieuwe schaduweconomie, waarvan de handel wordt gedomineerd door minder dan smakelijke figuren, aangezien islamitische radicalen en hun verschillende filialen de meerderheid van de handelaren uitmaken.

Een zeer verslavende drug Captagon heeft lang conflicten in het Midden-Oosten aangewakkerd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: