Taiwan: inzetgebied VS tegen vasteland China – sinds 1945

taiwan:-inzetgebied-vs-tegen-vasteland-china-–-sinds-1945

24-11-21 10: 23: 00,

Onder leiding van de VS werd in Taiwan vanaf 1945 het regime van Generalissimo Chiang Kai-Shek geïnstalleerd: Hij werd al gesteund door de VS in de jaren 1920, daarna ook door Hitlers Duitsland. Taiwan wordt door de VS geïnstrumentaliseerd tegen de Volksrepubliek China, opnieuw in toenemende mate sinds de Amerikaanse presidenten Obama en Trump. De huidige president van de VS, Biden, speelt zelfs met een mogelijke oorlog met de hulp van Taiwan. Door Werner Rügemer.

Aan het einde van de 19. Aan het einde van de 19e eeuw werd China tegelijkertijd onderworpen en uitgebuit door alle koloniale mogendheden van die tijd – met name door Groot-Brittannië met behulp van het geannexeerde grondgebied van Hongkong (kroonkolonie sinds 1843), maar ook door Rusland, Frankrijk, Italië, Nederland, België, Portugal, en tenslotte ook door de koloniale nieuwkomers VS, Japan en Duitsland. In een gezamenlijke oorlogscampagne bombardeerden zij de hoofdstad Peking, richtten er vervolgens ambassades in en namen het commando over de formeel voortdurende Chinese regering.

De koloniale machten vergaarden immense rijkdom met hun handelsmaatschappijen, banken, mijnen en corporaties,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: