Waarom Afrika het zo goed doet zonder coronavaccins – Café Weltschmerz

waarom-afrika-het-zo-goed-doet-zonder-coronavaccins-–-cafe-weltschmerz

24-11-21 05:00:00,

Slechts zes procent van de Afrikanen is gevaccineerd en toch komt maar drie procent van de coronadoden uit Afrika. Is het de jonge leeftijd van de bevolking? De aanwezigheid van malaria? Wetenschappers staan voor een raadsel, stelt ABC News.

Journalisten Maria Cheng en Farai Mutsaka openen hun artikel door vast te stellen dat toen het coronavirus vorig jaar uitbrak ‘gezondheidsexperts vreesden voor een catastrofe voor Afrika.’ Miljoenen doden en verwoesting van de gezondheidszorg zouden het gevolg zijn. Dat doemscenario is niet uitgekomen, ondanks de lage vaccinatiegraad van maar zes procent. Sterker nog: Afrika overtreft wat corona betreft de meest positieve prognoses.

Leeftijd en malaria

Cheng en Mutsaka verkennen de mogelijke oorzaken onder de bevolking en raadpleegden medische experts. Wafaa El-Sadr, voorzitter van de afdeling Algemene Gezondheidszorg aan de Colombia Universiteit, noemt het ‘een mysterie voor wetenschappers.’

Mogelijk is het de gemiddelde leeftijd op het continent een oorzaak. Dat ligt op 20 jaar. Ter vergelijking: in West-Europa is dat 43 jaar. Afrikanen leven meer buiten, en in de buitenlucht heeft het virus veel minder vat op de mensen. Wetenschappers zien ook dat patiënten die zijn blootgesteld aan malaria waarschijnlijk minder zullen lijden en minder overlijden aan corona. Het vermoeden bestaat dat een eerdere aanraking met malaria bescherming biedt tegen een corona infectie.

De journalisten laten ook Oyewale Tomori, een Nigeriaanse viroloog verbonden aan de WHO, aan het woord. Hij beweert dat Afrika wellicht helemaal niet zoveel vaccins nodig heeft als het Westen. Het zou een idee zijn dat leeft onder meerdere Afrikaanse wetenschappers. Wanneer het virus zijn gang gaat, kan er een flinke immuniteit worden opgebouwd onder de jonge bevolking.

Vitamine D

Journalist Del Bigtree wijdt een Twitterbericht aan het artikel. Zijn commentaar verraadt weinig vertrouwen in de coronavaccins: ‘Wetenschappers staan er versteld van dat een van de weinige ongevaccineerde landen (hij bedoelt vermoedelijk het minst gevaccineerde continent, red.) geen corona heeft. Hmmm?!?!’

Scientists are mystified why one of the only UnVxxed nations has No COVID. Hmmm?!?! https://t.co/p4BZmGnsvx

— Del Bigtree (@delbigtree) November 21, 2021

Het bericht van Del Bigtree levert veel reacties op. SarcasmO ziet een verband met Ivermectine: ‘Ik ben geen medische expert, maar als ze zoveel zijn blootgesteld aan malaria, zouden ze dan ook Ivermectine hebben gehad?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: