Aan de soorten aangepast werk

aan-de-soorten-aangepast-werk

25-11-21 03: 00: 00,

“Werken om het werken is tegen de menselijke natuur.” – John Locke, arts en filosoof (1632 tot 1704)

Uit een internationaal onderzoek van het Deense bedrijf Peakon naar de tevredenheid van werknemers blijkt dat een op de vier werknemers in Duitsland ongemotiveerd is in zijn werk. Ongeveer 500.000 werknemers van 235 bedrijven in Duitsland, de VS, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen werden ondervraagd. Met dit resultaat komt Duitsland er slechter af dan Scandinavië en de VS. De zogenaamde Millennials, d.w.z. de generatie geboren in de vroege 1980 tot late 1990 jaren, kwamen als laatste uit de bus wat betreft werkmotivatie.

Julian Tesche, hoofd Business Unit Development DACH bij Peakon, wijt de situatie in dit land aan een gebrek aan autonoom werk en flexibiliteit wat betreft werktijden. Ook een gebrek aan erkenning voor het verrichte werk en te weinig mogelijkheden voor beroepsontwikkeling zijn debet aan de wijdverbreide desinteresse, zegt hij (1).

Maar naast “chronische desinteresse” zijn er ook andere klachten die het beroepsleven beïnvloeden. Die Welt berichtte op 10. Mei 2021 op haar YouTube kanaal dat het aantal ziekmeldingen was gedaald “midden in de Corona-pandemie”, verwijzend naar het gezondheidsrapport van de Techniker Krankenkasse (TK) uit het jaar 2020.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: