Crisis van vertrouwen

crisis-van-vertrouwen

25-11-21 02: 00: 00,

Bij mijn pogingen om als overtuigd niet-gevaccineerde mensen met een ander standpunt voor mijn standpunt te winnen, is de grootste moeilijkheid tot dusver eigenlijk geweest dat de respectieve standpunten gebaseerd zijn op verschillende veronderstellingen over Corona en vaccinatie – en niet op verschillende ethische opvattingen: Wie grotendeels het officiële verhaal gelooft dat Corona in alle leeftijdsgroepen zo uiterst gevaarlijk is en dat vaccinatie uiterst doeltreffend en onschadelijk is, moet wel zeer goed thuis zijn in het liberalisme en het zelfbeschikkingsrecht om niet in de logica van de geëiste vaccinatiesolidariteit te trappen. En in dit opzicht is bijna niemand in dit land meer gezond. Maar terwijl de roep om verplichte vaccinatie nog steeds toeneemt, zodat verplichte vaccinatie voor speciale beroepsgroepen soms slechts een voorloper lijkt, ontwikkelt de situatie zich in een andere richting en beginnen de premissen te wankelen.

In de taz beweerde de jarenlange China-correspondent Felix Lee half november nog 2021 dat de fundamentele fout van de politiek was dat al vroeg, bij het begin van de pandemie, besloten was dat er geen verplichte vaccinatie zou komen. (2) De huidige ontwikkeling van de “cijfers” laat echter een heel andere logica zien: De fundamentele fout van de politiek was om vanaf het begin te beweren dat de vaccinatie, die niet eens bekend was, of de bijbehorende vaccinatiecampagne het wondermiddel tegen de pandemie zou zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: