De VS flirten gevaarlijk met het Afghaanse scenario in Ethiopië

de-vs-flirten-gevaarlijk-met-het-afghaanse-scenario-in-ethiopie

25-11-21 12: 24: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze homepage te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research (geselecteerde artikelen) te ontvangen, klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Ethiopië zou kunnen vermoeden dat de VS bijbedoelingen heeft om te dreigen met een ongevraagde militaire interventie in het land onder het voorwendsel van de evacuatie van zijn burgers die tot nu toe niet eens willen vertrekken omdat ze zich nog steeds veilig voelen in de hoofdstad.

CNN meldde dinsdag dat “Het Amerikaanse leger heeft Amerikaanse speciale operatietroepen in Djibouti gepositioneerd om klaar te staan om bijstand te verlenen aan de Amerikaanse ambassade in Ethiopië als de situatie verslechtert, volgens een militaire functionaris en twee bronnen die bekend zijn met de bewegingen.” Dit komt nadat US State Department woordvoerder Ned Price vorige week ontkende dat een Afghaans-achtige evacuatie werd overwogen, ondanks het feit dat hij niet werd gevraagd om de twee te vergelijken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: