Doen de feiten er nog toe?

doen-de-feiten-er-nog-toe?

25-11-21 12:39:00,

De huidige ontwikkelingen rond Sars-CoV-2 maken het noodzakelijk om de feiten op een rij te zetten. De kloof tussen ongevaccineerden en gevaccineerden wordt steeds groter en de standpunten onbeweeglijker. Daardoor is de bereidheid om nog naar elkaar te luisteren gedaald tot nabij het nulpunt. Deze analyse is er niet op gericht om een van de beide partijen gelijk te geven, maar om op zoek te gaan naar wat er werkelijk aan de hand is. Dat onderzoek begint met de feiten. Ik hoop met deze analyse een bijdrage te hebben geleverd.

Sars-CoV-2, Nederland, leeftijdgroepen, positieve tests, ziekenhuisopnames, sterfgevallen en vaccinatiegraad. Bron: RIVM, GGD Onderzoek

Bovenstaande tabel geeft van Sars-CoV-2 een overzicht van de positieve PCR tests, ziekenhuisopnames, sterfgevallen en vaccinatiegraad, per leeftijdsgroep, vanaf 20 februari 2020 tot 23 november 2021. Bron: RIVM/GGD

Totaal zijn er in deze periode 2.488.189 positieve tests geregistreerd. Hiervan werd 82 procent genoteerd in de leeftijdsklasse beneden 60 jaar.

In de leeftijdsklasse beneden 60 jaar leidde 1,2 procent van de positieve tests in deze klasse tot ziekenhuisopname en 0,003 procent hiervan tot sterfgevallen.

Boven 60 jaar werden 18 procent van alle positieve tests genoteerd en 12% van de positieve tests in deze leeftijdsklasse leidde tot ziekenhuisopname. 4,1% van de positieve tests leidde tot sterfgevallen, verhoudingsgewijs veruit de meeste bij ouder dan 80 jarigen.

Van de 90 plussers overlijden er verhoudingsgewijs meer Sars-CoV-2 patiënten dan er in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook ligt de vaccinatiegraad bij hen lager dan bij de leeftijdsgroep tussen 60 en 90 jarigen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: