“Durf meer vooruitgang te boeken” – niet waar op belangrijke punten

“durf-meer-vooruitgang-te-boeken”-–-niet-waar-op-belangrijke-punten

25-11-21 09: 41: 00,

De nieuwe coalitie presenteerde gisteren haar programmatische ideeën in een 178 paginagroot document. In de kop belooft het stoplicht, in verwijzing naar Willy Brandt’s “Mehr Demokratie wagen” (durf meer democratie) of 1969 “Mehr Fortschritt wagen” (durf meer vooruitgang). Deze basisverklaring geldt voor een aantal programmatische ideeën, zoals de verhoging van het minimumloon tot 12 euro, de basiszekerheid voor kinderen, de belofte om belastingontduiking consequent te bestrijden en de focus op klimaatbescherming. Ook iets schijnbaar formeels, maar dat de geest van toekomstige samenwerking zichtbaar zou kunnen maken, was de discipline bij de onderhandelingen over het gemeenschappelijk programma – geen doorboringen, een opvallende terughoudendheid van de kanselierskandidaat, en de snelheid van de onderhandelingen. Maar ten minste op twee centrale punten van het programma zijn de coalitieleden niet progressief maar reactionair. Reactionair is I. het idee van hervorming van de oudedagsvoorziening, reactionair zijn II. centrale uitspraken of het ontbreken van noodzakelijke uitspraken over het buitenlands en veiligheidsbeleid. Albrecht Müller.

Het volgt eerst I., dan kort in een 2e

” Lees verder

%d bloggers liken dit: