Gelegaliseerde Hate Speech

gelegaliseerde-hate-speech

Met ontsteltenis ontdekten we op de Duitse publieke omroep een opmerkelijke vorm van meningsuiting van een gerenommeerde journaliste. Alleen omdat zij met een duidelijke toon het regeringsbeleid ondersteunt, wordt dit niet als Hate Speech gekwalificeerd.

Natuurlijk vergelijken we op deze plek “niet” met andere tijden uit de geschiedenis maar, hadden we dit al niet eens? Is dit een voorbode van het nieuwe, normale “nieuws”? We dachten dat Hate Speech iets verwerpelijks was, dat ten allen tijde vermeden moest worden. En zeker in een tijd van overdreven politieke correctheid. Kennelijk denkt het Erste Deutsche Fernsehen (ARD) daar anders over.

In Duitsland hoor je tegenwoordig vaak het citaat: “Je kunt niet eens zoveel eten, als je zou willen uitkotsen”.

Dit is hier zeker op zijn plaats.

Bron: Tagesthemen

Hartelijk dank aan alle ongevaccineerden!

Dankzij jullie dreigt nog een winter in de lock-down. Op veel plaatsen wederom zonder kerstmarkten, en wellicht zonder de kerstviering samen met de familie. De aangekondigde maatregelen in Saksen en Beieren zijn een klap in het gezicht van al degenen die zich de afgelopen maanden solidair hebben getoond en zich hebben laten inenten.

De beperkingen zijn zonder meer noodzakelijk, maar zouden niet nodig zijn geweest als meer mensen hun verantwoordelijkheid hadden genomen. Al degenen die weigeren zich te laten inenten, moeten met het verwijt leven dat zij medeschuldig zijn aan de huidige situatie. Zij zijn er mede verantwoordelijk voor dat de samenleving weer onder druk komt te staan,  » Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: