“Marlborough is vertrokken voor de oorlog,” of zou Brittannië de wapens opnemen?

“marlborough-is-vertrokken-voor-de-oorlog,”-of-zou-brittannie-de-wapens-opnemen?

25-11-21 08: 50: 00,

Het is geen geheim dat Groot-Brittannië, dat zijn vroegere imperiale imago en dus ook zijn eigen politieke gezicht al lang kwijt is, zich in de rug van de Europese Unie heeft genesteld en genoegen heeft genomen met het opvolgen van instructies van over de oceaan. Het falende beleid, allereerst dat van Theresa May en nu dat van Boris Johnson, heeft daar vooral aan bijgedragen. Het is niet voor niets dat de Britse Conservatieve Partij op zoek begint te gaan naar een opvolger voor Boris Johnson omdat zijn optreden niet alleen bij de kiezers maar ook bij de partijleden onbevredigend is, meent de CBS News contributor Simon Bates. Uit de laatste Britse opiniepeiling blijkt dat premier Boris Johnson en de Conservatieve Partij in de problemen zitten. Op de vraag: “Geven de Conservatieven tegenwoordig de indruk erg slonzig en onfatsoenlijk te zijn?”, was 60% van het publiek het daarmee eens.

In deze omstandigheden vergeet een andere Britse “Marlborough” de pijnlijke ervaring van de Hertog van Marlborough,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: