Taakje tribunaaltje? – CommonSenseTV

taakje-tribunaaltje?-–-commonsensetv

25-11-21 01:17:00,

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gelezen 827

Kijken we naar de taken van politie, de zorg en de media, dan ontkom je niet aan een eenvoudige analyse over het falen bij het uitvoeren van de overheidstaak.

De taak van de politie is mensen te beschermen, toezien op naleving van wetten en bovenal behulpzaam zijn. Behulpzaam als het gaat om kwetsbare, hulpeloze en/of radeloze mensen.

Helaas is het beeld de laatste tijd volledig omgekeerd. Tijdens vreedzame demonstraties wordt er genadeloos op los geknuppeld.

Kwetsbare, vaak ook bejaarde mensen die zich zorgen maken over de toekomst en aantoonbaar grote twijfels hebben over het gevoerde overheidsbeleid, krijgen er duchtig van langs.

Agenten zouden aan de kant van de vredelievende demonstrerende landgenoten moeten staan en pas in actie moeten komen wanneer relschoppers de oprechte protesterenden in diskrediet willen brengen. Diverse beelden hebben aangetoond, dat zowel in Den Haag alsook in Amsterdam busjesvol opgefokte Romeo’s worden losgelaten op vredelievende mensen. Bij de demonstratie van vrijdag jl. spreken aanwezigen over klaarliggende en netjes opgestapelde bakstenen, waar in de wijde omgeving geen bouwactiviteiten te bespeuren zijn. Verder hebben actievoerders verschillende keren agenten iets wat op Pools en/of Roemeens leek horen zeggen. Als er EU-politie wordt ingezet, moeten we hermandad (betekenis: broederschap) toch anders inschalen.

Dienders dienen wetten te handhaven. Alleen is het voor integere agenten (en die zijn er!) van groot belang dat er wetten worden gemaakt die ook te handhaven zijn. Neem bv. het voornemen om vuurwerk tijdens oud/nieuw te verbieden. Daar moet eerst heel lang over vergaderd worden. Intussen werd afgelopen zondag bij diverse voetbalwedstrijden massaal en langdurig stevig vuurwerk afgeschoten. Ik heb er geen begrip voor, maar begrijp die lui wel. Weer is, of wordt hen iets afgenomen. Intussen mogen hun kerkelijke leeftijdsgenoten wel massaal en samengepakt liederen zingen. Echter een beetje supporter, die na een niet te verklaren maatregel van de regering het openluchtstadion niet meer in mag, zit voor de tv de verrichtingen van de favoriete club te volgen, toch?

Dus die vuurwerkgasten zijn waarschijnlijk relschoppers,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: