Terugval in systeemconcurrentie, d.w.z. terugval in de Koude Oorlog

terugval-in-systeemconcurrentie,-dwz.-terugval-in-de-koude-oorlog

25-11-21 01: 33: 00,

Dit is het tweede deel van mijn tekst over het regeerakkoord. Het eerste deel “Mehr Fortschritt wagen” – in zentralen Fragen stimmt das nicht ging over de aberratie van kapitaalgedekte pensioenen. Dit deel gaat over achterwaartse stappen in het vredes- en détentebeleid, die zichtbaar zijn in de gisteren gepresenteerde coalitienota . “Wij willen een natie van goede buren zijn” – dat was de kern van de vredespolitieke boodschap van de eerste sociaal-democratische kanselier. Samenwerken, uitwisselen, opschieten, ook met de Middeneuropese en Oosteuropese landen, met inbegrip van Rusland – dat was de kern van het nieuwe verdrag en het vredesbeleid. Nu introduceert het regeerakkoord een nieuwe “internationale systeemconcurrentie” in het komende officiële regeringswerk. Dit betekent, net als vroeger, een systeemconcurrentie met Rusland en ook met China. En aan de andere kant wordt de situatie van het Westen en zijn kwaliteit van waarden zorgeloos verdoezeld. Albrecht Müller.

Daartoe wordt de Europese Unie opgehemeld als een “historisch vredes- en vrijheidsproject”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: