UK staat op het punt belangrijke militaire basis over te brengen van Canada naar Oman

uk-staat-op-het-punt-belangrijke-militaire-basis-over-te-brengen-van-canada-naar-oman

25-11-21 01: 43: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen worden gelezen in 51 talen door het keuzemenu “Website vertalen” boven aan de banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research te ontvangen (geselecteerde artikelen), klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Londen lijkt dicht bij het nemen van een nieuwe stap in de richting van wereldwijde expansiedrift. Volgens recente berichten in sommige media is de Britse regering van plan een van haar belangrijkste militaire bases in het buitenland over te brengen van Canada naar Oman. De maatregel zal zeker een nieuwe reeks spanningen tussen het Westen en Iran doen ontstaan, en moet daarom worden beschouwd als een onnodige aantasting van de internationale vrede, die afkeuring en sancties verdient. In een post-Brexit context haast het Verenigd Koninkrijk zich om zo snel mogelijk zijn invloedzone buiten de West-Europese ruimte uit te breiden – en daarvoor investeert Londen zwaar in de strijd tegen de belangrijkste geopolitieke vijanden van het Westen als een manier om macht te tonen op mondiaal niveau.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: