Wie heeft de meeste kans om de politieke leider van Libië te worden?

wie-heeft-de-meeste-kans-om-de-politieke-leider-van-libie-te-worden?

25-11-21 07: 25: 00,

De situatie in het land blijft gespannen in de aanloop naar de allereerste presidentsverkiezingen in Libië, die gepland zijn voor december 24. Op november 12 werd in Parijs een internationale conferentie over Libië gehouden om de crisis in het Noord-Afrikaanse land op te lossen. De deelnemers, die afkomstig waren uit meer dan 20 staten, bespraken de vooruitgang die in het politieke proces was geboekt en de uitvoering van eerdere besluiten. De aan het eind van de conferentie aangenomen verklaring bevatte een clausule over de terugtrekking van huurlingen en militaire eenheden uit het land. Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov moet de terugtrekking volledig zijn. De terugtrekking van degenen die het westen en het oosten van Libië steunen, moet echter in fasen, geleidelijk en gesynchroniseerd worden uitgevoerd. Wat hier belangrijk is, is dat het evenwicht dat “op de grond” tot stand is gekomen, en dat het mogelijk heeft gemaakt dat het staakt-het-vuren nu al meer dan een jaar standhoudt, niet wordt verbroken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: