Het “Immune Defence Book” van Hendrik Streeck is moedig (maar alleen voor een viroloog)

het-“immune-defence-book”-van-hendrik-streeck-is-moedig-(maar-alleen-voor-een-viroloog)

26-11-21 07: 48: 00,

2020 het hoofd van het instituut voor virologie in Bonn, prof. Streeck, heeft Lauterbach ooit geërgerd met de Heinsberg-studie en zijn “kathedraalrede” (nogal moedig voor een viroloog), Spahn tegengesproken en het topje van menige bangmakerij weggepoetst. In ruil daarvoor werd hij – meestal in absentia – een voorwerp van haat in praatprogramma’s en komedieshows. Bijvoorbeeld voor de staatskomiek Jan Böhmermann (wiens vroegere talent, net als dat van Ehring, Welke en Krömer, nu verschrompelt onder de doelen van de kapitaaljacht). Toen Markus Lanz onlangs Hendrik Streeck het woord gaf, viel Böhmermann hem zelfs publiekelijk aan als een “misantroop”. Wie kan het Streeck kwalijk nemen dat hij al het rennen van de handschoen wil goedmaken met een SPIEGEL bestseller? Ook al werd zijn drukwerk op sommige plaatsen een triviaal vereenvoudigend haastwerk (dus zonder literatuur-, trefwoorden- en namenindexen). Door Diether Dehm

De muilkorven in de (a)sociale media hebben Streeck een reputatie opgeleverd, maar ook wonden. Geïntimideerd, blijft hij vaak slechts suggestief,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: