Niemand die door vrije mensen is gekozen, kan hun vrijheid beperken. Hij geeft ze niet

niemand-die-door-vrije-mensen-is-gekozen,-kan-hun-vrijheid-beperken.-hij-geeft-ze-niet

26-11-21 06: 42: 00,

Alom bekend als een felle criticus van de Corona-maatregelen van de staat en de wetenschappers die deze ondersteunen, heeft de wetenschapsfilosoof Prof. Michael Esfeld van de Universiteit van Lausanne een standpunt ingenomen op 21. Oktober 2021 in een gesprek met de “Vrienden van de Grondwet” in Zwitserland. Hij noemt de beslissende punten in het denken van de machthebbers en hun wetenschappelijke medewerkers, waar het vroegere respect voor de vrijheid en de zelfbeschikking van de mens omslaat in de eis van zijn totale uiterlijke controle en de mens slechts als een fysiek object wordt behandeld. De volgende zijn essentiële uitspraken. (hl)

De grenzen van de staatsveiligheid

De interviewster Christa Rüdiger begon met de vraag dat het certificaat nu het toegangsbewijs is tot het sociale leven in Zwitserland, en dat je het alleen krijgt als je dubbele vaccinaties hebt of hersteld bent, of als je je om de twee dagen laat testen. “Wij hebben te maken met een evenwichtsoefening tussen de behoefte aan veiligheid, die de staat ons wil overbrengen, en het verlangen of gewoon de eis naar vrijheid. – Onze grondrechten worden ernstig beknot. Wat zegt u over het certificaat vanuit het perspectief van de wetenschapsfilosofie?”

Prof. Esfeld:
Het spanningsveld tussen staatsveiligheid en vrijheid is een bekend vraagstuk. (onderstreping van mij) De staat is er om

” Lees verder

%d bloggers liken dit: