Horrorstraffen in Oostenrijk moeten verplichte vaccinatie afdwingen – 3.600 tot 7.200 euro geldboete, vier weken gevangenisstraf

horrorstraffen-in-oostenrijk-moeten-verplichte-vaccinatie-afdwingen-–-3600-tot-7.200-euro-geldboete,-vier-weken-gevangenisstraf

29-11-21 09:11:00,

De algemene vaccinatieplicht in Oostenrijk krijgt steeds concretere vormen. Op dinsdag zullen tijdens een rondetafelconferentie beslissende details worden besproken. Reeds in de aanloop naar de bijeenkomst lekte een ruwe ontwerptekst naar de media uit . Volgens het ontwerp zullen de sancties voor niet-naleving streng zijn, bericht Tagesstimme.com.

Volgens het ruwe ontwerp zullen de burgers door de districtsautoriteiten worden opgeroepen voor de vaccinatieafspraak. Wie na een tweede oproep niet op de afspraak verschijnt, krijgt een boete tot 3.600 euro, en bij niet-naleving is zelfs vier weken alternatieve gevangenisstraf mogelijk. Wie tweemaal een dergelijke overtreding begaat, kan zelfs een boete van 7.200 euro krijgen – dat is ongeveer het kwart van een modaal verdiener per jaar. Deze enorme administratieve boete dreigt ook wanneer “de administratieve overtreding heeft geleid tot ernstig gevaar voor het leven of de gezondheid van een persoon”. Een andere reden tot bezorgdheid is dat de Turquoise-Groene regering de Vrijheidspartij niet eens heeft uitgenodigd voor haar rondetafelgesprek…

Kickl bekritiseert regering begrip van democratie

Dit zal op dinsdag plaatsvinden. De Groene minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein en de Turquoise minister van Constitutionele Zaken Karoline Edtstadler nodigden “deskundigen uit de wetenschap, het constitutionele recht, de gezondheidszorg, de constitutionele dienst, de commissie voor bio-ethiek alsmede vertegenwoordigers van de SPÖ en NEOS” uit. Volgens FPÖ-leider Herbert Kickl is dit een ernstige inbreuk op het democratisch beleid.

“Door de FPÖ uitdrukkelijk niet uit te nodigen, geeft de Turquoise-Groene regering, die op veel punten autoritair is, eens te meer blijk van haar opvatting over democratie,” aldus Kickl. Toch was zijn partij de “enige kracht die zich verzette tegen deze ernstige aantasting van de grondrechten van de mensen”. Nu worden zij vanaf het begin van de “meest ingrijpende wetswijziging sinds decennia” genegeerd. Dit is “niet alleen een teken van lafheid, maar ook zeer ondemocratisch.”

Blijkbaar, vervolgde Kickl, zijn “onaangename waarheden niet zo welkom in het Turquoise-Groene wereldbeeld”. De regering werkt al bijna twee jaar tegen haar eigen mensen. Alternatieven om de crisis samen met de bevolking te boven te komen, zijn genegeerd. Als een mantra wordt vaccinatie gepromoot als de enige oplossing. Maar de cijfers tonen elke dag duidelijker aan dat dit niet het geval is. Hij schaarde zich ook aan de zijde van het groeiende aantal mensen dat “luidruchtig maar vreedzaam op straat protesteert tegen verplichte vaccinatie”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: