Wat is er waar van berichten over doodgeboorten door corona?

wat-is-er-waar-van-berichten-over-doodgeboorten-door-corona?

29-11-21 09:22:00,

Via de media wordt momenteel sterke druk uitgeoefend op zwangeren om zich te laten vaccineren. Het argument daarbij is dat een coronabesmetting in zeldzame gevallen kan leiden tot een doodgeboorte. We houden dit argument tegen het licht en laten zien dat het geen hout snijdt.

Er verschijnen niet alleen indringende berichten over dit onderwerp in diverse media. Uit de eerste hand hoorde ik dat zwangeren ook door hun huisarts en door de kraamhulp worden gebeld met dezelfde boodschap: “Zou je je – gezien deze zeldzame aandoening – toch niet liever laten vaccineren?”

Deze belacties maken deel uit van een omvattende en goed georganiseerde campagne om zwangeren die intuïtief voor de bescherming van hun ongeboren kind opkomen en daarom aarzelen, alsnog over de streep te trekken.

Aan de basis van deze campagne staat een onderzoek van gynaecoloog Sam Schoenmakers van het Erasmus MC. Hij onderzocht begin dit jaar de placenta’s van 36 vrouwen die een doodgeboorte meemaakten. Vijf van deze placenta’s zaten ‘vol met ontstekingscellen’, aldus Schoenmakers, en bij vier van die vijf werd het coronavirus gevonden. Dat is knap, want het coronavirus is nooit wetenschappelijk aangetoond. Het is aangenomen. Een hypothese. Meer niet.

Maar goed, als we hiervan afzien, dan hebben we hier vier placenta’s met (waarschijnlijk) een positief PCR-testresultaat. Ook dat zegt niets, want de bedenker van de PCR-test Kary Mullis gaf al duidelijk aan dat deze niet voor diagnostische doeleiden mag worden gebruikt, lees: je kunt daar geen ‘besmetting’ mee aantonen. Maar laten we ook dit terzijde leggen. Dan houden we vier ernstig aangetaste placenta’s over.

Geen oorzakelijk verband

Het feit dat Schoenmakers in vier placenta’s een ‘virus’ aantreft, zegt nog helemaal niets over de oorzaak van de ernstige aantasting. Dat er ‘corona’ in zit wil helemaal niet zeggen dat corona DUS de oorzaak is. Er zitten in deze placenta’s ongetwijfeld duizenden andere micro-organismen. Waarom zou niet een van die duizenden andere organismen de oorzaak kunnen zijn? Of misschien was er wel een niet-virale oorzaak. Met andere woorden: de link die hier zo makkelijk wordt gelegd tussen de aantastingen en corona wordt niet aangetoond. Er is geen spoor van bewijs van een oorzakelijk verband. En dus geen valide onderbouwing voor het dringende vaccinatie-advies aan zwangeren.

Schoenmakers en zijn collega’s deden in juli dit jaar nog een vervolgonderzoek met dertien placenta’s.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: