EU verbruikt in recordtempo gas, Wit-Rusland dreigt gasdoorvoer te blokkeren

eu-verbruikt-in-recordtempo-gas,-wit-rusland-dreigt-gasdoorvoer-te-blokkeren

01-12-21 05: 47: 00,

Op 1 december werd bekend dat de EU haar toch al veel te kleine gasreserves in een recordtempo opgebruikt. Als gevolg van de steeds nieuwe EU-sancties tegen Wit-Rusland dreigt Loekasjenko ook de doorvoer van gas door zijn land stop te zetten.

De Russische televisie berichtte op 1 december in twee artikelen over de energiecrisis in Europa. Door de ongewoon koude winter verbruikt de EU haar gasreserves, die al veel te laag zijn, in een recordtempo. Terwijl de EU de betrekkingen met Wit-Rusland blijft schaden door haar vijfde sanctiepakket in te stellen, dreigt de Wit-Russische president Loekasjenko bovendien als reactie de doorvoer van Russisch gas door Wit-Rusland stop te zetten.

Ik heb beide artikelen van de Russische televisie vertaald en zal daarna iets schrijven over de oorzaken van de energiecrisis in de EU. Laten we beginnen met het Russische TV-artikel over de toestand van de Europese gasreserves.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: