Media en 2G: de cipiers van uitsluiting

media-en-2g:-de-cipiers-van-uitsluiting

03-12-21 11: 12: 00,

Veel media vieren de zojuist goedgekeurde Corona-maatregelen op zo’n afstandelijke manier dat het gênant is. Sommige redacteuren prijzen de nieuwe regels, niet hoewel, maar juist omdat zij bedoeld zijn om miljoenen burgers onder druk te zetten en te marginaliseren. In plaats van kritische begeleiding wordt een bijna blinde trouw aan een riskant beleid bedreven. Door Tobias Riegel.

Het dagelijkse persoverzicht van Deutschlandfunk (DLF) beweert de verschillende facetten van actuele debatten te presenteren in de vorm van commentaren van voornamelijk klassieke gedrukte media. Als men echter het nummer van het DLF persoverzicht van 3 december bekijkt, kan men slechts één facet opmerken als het gaat om het onderwerp van de Corona-maatregelen: dat van applaus voor wat in mijn ogen (ondanks uitspraken van het tegendeel) een ongrondwettelijk beleid is dat niet geschikt, niet nodig en niet evenredig is – zelfs niet om de zogenaamd officieel beoogde doelen te bereiken. Een beleid dat niet “zonder alternatief” is en waarvan de “rechtvaardiging” bovendien gebaseerd is op een vermoedelijk gemanipuleerde cijfermatige basis.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: