Ga terug naar waar we ooit waren, John, door Pepe Escobar

ga-terug-naar-waar-we-ooit-waren,-john,-door-pepe-escobar

04-12-21 05: 00: 00,

John Lennon in a file photo. Image: Screen shot from Peter Jackson’s Get Back

John Lennon op een dossier foto. Beeld: Screen shot uit Peter Jacksonâs Get Back

De sensibiliteit van een tijdperk kan verenigd zijn â ook al is ze nooit uniform. Zij die dat vergeten zijn in wezen visionairen, ongeneeslijke romantici, vatbaar voor melancholie â een onlosmakelijke eigenschap van genialiteit, volgens Aristoteles.

John Winston Lennon, zelfbenoemde arbeidersheld, verloren zoon van een gefragmenteerd gezin uit de lagere middenklasse, kan worden gekwalificeerd als de eenmaker van de sensibiliteit van een tijdperk â dat 60is âpandemonium met een grote grijns op,â zoals Tom Wolfe het uitdrukte.

Voor het eerst in de geschiedenis was een groep popmuzikanten â onder leiding van zo’n Nijinski van ambivalentie als Lennon â uitgegroeid tot een sociaal fenomeen dat tegelijkertijd het collectieve onbewuste van de planeet weerklonk en beïnvloedde.

We herbeleven nu allemaal een momentopname van die tijd â en worden er in talloze gevallen aan geïntroduceerd â via Peter Jacksonâs The Beatles: Get Back,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: