Publiek slaat links-extremisten in elkaar bij massabijeenkomst van Zemmour

publiek-slaat-links-extremisten-in-elkaar-bij-massabijeenkomst-van-zemmour

06-12-21 01:52:00, De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour had zondag 13.000 aanhangers verzameld op een grote verkiezingsbijeenkomst in Parijs. Toen een groep links-extremisten een coup pleegde, werden zij aangevallen en in sommige gevallen bloedig afgeranseld door het publiek, bericht France 24.

Eric Zemmour heeft vorige week officieel aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor de Franse presidentsverkiezingen dit voorjaar.

In een spectaculaire campagnevideo belooft hij de strijd aan te binden tegen de omvolking in Frankrijk.

“Decennialang hebben onze machthebbers, zowel ter rechter- als ter linkerzijde, ons op dit dodelijke pad van verval en decadentie geleid. Rechts en links hebben jullie voorgelogen en de ernst van de situatie verdoezeld. Zij hebben de realiteit van de bevolkingsverandering verdoezeld,” zei hij onder meer.

Op zondag hield Eric Zemmour zijn eerste verkiezingsbijeenkomst in Parijs. Volgens France 24 kwamen er ongeveer 13.000 supporters opdagen. Tegelijkertijd demonstreerden zo’n 2000 linkse activisten in de Franse hoofdstad tegen de presidentskandidaat, die zij ervan beschuldigden “racistisch” te zijn.

De massale bijeenkomst deed denken aan de verkiezingsbijeenkomsten van Donald Trump in de VS. De deelnemers joelden onder meer linkse journalisten uit die aanwezig waren om de manifestatie te verslaan.

Aanhangers van Zemmour reageerden door de linkse extremisten aan te vallen en op hen in te beuken. Ten minste twee mensen bloedden daarna, volgens een AFP journalist die op de scène was.

Fighting broke out when leftist infiltrators at an Eric Zemmour event north of Paris tried to stage a disruption. Zemmour is a right-wing candidate running to be president of France. pic.twitter.com/BuFSFAUob0

— Andy Ngô 🏳️‍🌈 (@MrAndyNgo) December 6, 2021

Backup:

“Binnen enkele seconden werd er met stoelen gegooid, werden activisten op de grond gegooid en mishandeld. Zij liepen open wonden op – ten minste twee van hen – en anderen kregen ook klappen. Hier, in Frankrijk in 2021, komen we naar een bijeenkomst om nee te zeggen tegen racisme, en we eindigen met bloedende hoofden,” zei Dominique Sopo, voorzitter van SOS Racisme, tegen AFP.

Volgens SOS Racisme was het doel van de actie “geweldloosheid” te gebruiken om te protesteren tegen “racisme”.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: