Amerikaans wetsvoorstel stelt voor om ongevaccineerden van hun ziektekostenverzekering te ontdoen

amerikaans-wetsvoorstel-stelt-voor-om-ongevaccineerden-van-hun-ziektekostenverzekering-te-ontdoen

09-12-21 09:24:00,

De volksvertegenwoordiger van Illinois, Jonathan Carroll, wil een wijziging van de verzekeringswet van de staat erdoor drukken, waardoor ziektekostenverzekeraars niet langer ongevaccineerden hoeven te dekken die Covid krijgen, waardoor mensen gedwongen worden om hun medische rekeningen uit eigen zak te betalen, schrijft Kit Knightly.

De Democratische wetgever vertelde de Chicago Sun-Times:

Ik denk dat het tijd is dat we zeggen: ‘Als je ervoor kiest om je niet te laten vaccineren, dan neem je ook het risico dat als je COVID oploopt en je wordt ziek, dan is de verantwoordelijkheid voor jou’.

De potentiële corruptie en het mogelijke misbruik van een dergelijke regel zouden iedereen duidelijk moeten zijn die weet hoe leugenachtig verzekeringsmaatschappijen kunnen zijn.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen verzekeringsmaatschappijen gewoon een negatieve Covid-test eisen alvorens iets uit te betalen, en als je positief test, ongeacht waarvoor je behandeld werd, zal je een “Covid-geval” genoemd worden en gedwongen worden om uit eigen zak te betalen.

Het wetsvoorstel zou er in feite toe kunnen leiden dat alle ziektekostenverzekeringen voor ongevaccineerden van de kaart worden geveegd.

De gevaccineerden hoeven zich hierdoor niet te laten troosten, want hun gevaccineerde status is geheel tijdelijk en onderworpen aan regels die in een opwelling kunnen veranderen.

Elke “dubbel gevaccineerde” die een booster mist, of een merk vaccin heeft gekregen dat vervolgens niet is goedgekeurd of niet meer wordt gebruikt, of niet is aangepast voor de nieuwste variant, kan plotseling tot de “ongevaccineerde” onderklasse gaan behoren.

Als het eenmaal van toepassing is op de vaccinatiestatus, kan het natuurlijk ook op andere dingen van toepassing zijn. Je bent naar de verkeerde plaats gereisd, of je hebt geen masker gedragen, je hebt “omgang gehad met bekende anti-vaxxers”.

En wat nog verontrustender is, is de potentieel glibberige helling waarop dit ons brengt. Ongevaccineerden krijgen geen ziektekostenverzekering. Net zo min als rokers die longkanker krijgen. Of mensen met overgewicht die diabetes krijgen. Enzovoort, enzovoort.

Het potentiële goede nieuws is dat het invoeren van deze wet een hoop juridische omwegen zou vereisen, waaronder het schenden of veranderen van de Affordable Care Act, die het verbiedt om iemand zijn verzekeringsdekking te ontnemen op basis van een nieuwe medische diagnose of testresultaat.

De redactieraad van de Chicago Sun-Times heeft zich al tegen de maatregel uitgesproken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: