De Herovering: Bij de verkiezingen van 2022 wil een Algerijnse islamofoob Frankrijk zuiveren van ‘het moslimgevaar’, door Pepe Escobar

de-herovering:-bij-de-verkiezingen-van-2022-wil-een-algerijnse-islamofoob-frankrijk-zuiveren-van-‘het-moslimgevaar’,-door-pepe-escobar

09-12-21 05: 20: 00,

In schril contrast met het sombere politieke klimaat in heel Europa, worden de Franse presidentsverkiezingen â tegen alle verwachtingen in â nu de boeiendste polls om naar te kijken in 2022.

Net toen iedereen van NormandiÔ tot de Cote dâAzur zich er bijna bij neer leek te leggen om een tweede vlaag van Macronisme te ondergaan, kwam polemist-politicus Eric Zemmour met een lugubere plotwending.

Het kostte hem minder dan een week. Op maandag 29 november kondigde Zemmour officieel aan dat hij zou deelnemen aan de verkiezingen . Hij speelde De Gaulle ten voeten uit, las zijn eigen toespraak voor op de tonen van Beethoven en voor een ouderwetse microfoon, omringd door boeken.

Vervolgens kondigde Zemmour de naam van zijn nieuwe politieke partij aan: âReconqueteâ â genoemd naar de zeven eeuwen durende christelijke strijd om de Moren uit Iberia te verdrijven, uiteindelijk bereikt in 1492.

Voor Zemmour en zijn gretige acolieten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: