When Hollywood Rode Right, door Boyd D. Cathey

when-hollywood-rode-right,-door-boyd-d.-cathey

09-12-21 05: 00: 00,

Hoewel Hollywood nu wordt beschouwd als een monolithisch bastion van linkse en âwokeâ politieke en culturele sentimenten waarbij bijna geen afwijkende mening wordt getolereerd, was dat niet altijd zo, althans niet in de mate waarin dat nu het geval is. Ga zestig jaar terug in de tijd, en die progressivistische eenvormigheid was niet zo duidelijk.

Zeker, âTinseltownâ was nooit een toevluchtsoord voor conservatieve en traditionalistische cinema, acteurs en scenarioschrijvers, maar in die tijd was rechts zijn en een carrière in de filmwereld beoefenen geen zeldzame rariteit zoals het nu is 2021. Met name het subgenre van de westerns, tijdens zijn hoogtijdagen op het witte doek van de 1920 jaren tot het midden van de 1960 jaren, werd gedomineerd door acteurs die duidelijk conservatief waren.

De meeste van Hollywoods leidende western- en cowboyacteurs waren inderdaad politiek conservatief, en een flink aantal waren zuiderlingen. Het is algemeen bekend dat John Wayne een conservatief was, die de Amerikaanse strijdkrachten in Vietnam sterk steunde (denk aan zijn film,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: