Julian Assange verliest beroep: Brits Hooggerechtshof accepteert Amerikaans verzoek om hem uit te leveren voor berechting

julian-assange-verliest-beroep:-brits-hooggerechtshof-accepteert-amerikaans-verzoek-om-hem-uit-te-leveren-voor-berechting

10-12-21 01: 17: 00, WikiLeaks-oprichter Julian Assange spreekt de media toe buiten het High Court in Londen op 5 december, 2011 waar hij een uitspraak bijwoonde in zijn langlopende strijd tegen uitlevering aan Zweden (Photo by GEOFF CADDICK/AFP via Getty Images)

In een Londense rechtszaal kreeg Julian Assange vrijdagochtend een vernietigende klap te verwerken in zijn zoektocht naar vrijheid. Een beroepsinstantie van twee rechters van het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk oordeelde dat het verzoek van de VS om Assange uit te leveren aan de VS om terecht te staan op beschuldiging van spionage, rechtsgeldig is.

Als gevolg daarvan zal dat uitleveringsverzoek nu worden doorgestuurd naar de Britse minister van Binnenlandse Zaken Prita Patel, die technisch gezien alle uitleveringsverzoeken moet goedkeuren, maar die, gezien de lange tijd van onderdanigheid van de Britse regering aan de Amerikaanse veiligheidsstaat, er vrijwel zeker van is dat zij het zal goedkeuren. Assange’s vertegenwoordigers, waaronder zijn verloofde Stella Morris, hebben gezworen in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar de overwinning van vandaag voor de VS.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: