Rechters hooggerechtshof accepteren toezeggingen VS in zaak Assange

rechters-hooggerechtshof-accepteren-toezeggingen-vs-in-zaak-assange

10-12-21 03: 05: 00,

Enkele uren geleden hebben Lord Chief Justice Ian Duncan Burnett en Lord Justice Timothy Holroyde de beslissing van de districtsrechtbank van 4 januari om Julian Assange niet aan de VS uit te leveren, ongeldig verklaard. Zij rechtvaardigden dit op basis van latere toezeggingen van de VS betreffende de mogelijke detentieomstandigheden van Julian Assange. De rechters verwezen de zaak terug naar de arrondissementsrechtbank met het verzoek aan minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel om uitlevering te verzoeken. Zij heeft het laatste woord. Julian Assange moet in voorlopige hechtenis blijven. Een korte samenvatting door Moritz Müller.

Na de uitspraak van vandaag kan Julian Assange worden uitgeleverd aan de VS. De rechters waren het eens met de uitspraak van districtsrechter Vanessa Baraitser dat hij te ziek was om aan de VS te worden uitgeleverd indien hij daar in een van de zwaarbeveiligde ADX-gevangenissen onder “bijzondere administratieve maatregelen” (SAM’s) zou worden vastgehouden. En dat Julian Assange in de VS op precies dezelfde manier zou worden vastgehouden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: