Op weg naar een onliberale democratie

op-weg-naar-een-onliberale-democratie

11-12-21 12: 00: 00,

Het gevaar waarmee wij thans worden geconfronteerd, komt niet van rechts-extremisten, niet van esoterici en “corona-ontkenners”, maar van een radicalisering van het sociale centrum.

ORTWIN ROSNER, 11. December 2021, 0 reacties, PDF

Voorwoord van de redactie: De auteur van de volgende tekst, Ortwin Rosner, heeft op 6 december in de online-editie van het Oostenrijkse dagblad “Der Standard” een artikel gepubliceerd met als kop “Corona-populisme: hoe haat werd gekweekt tegen de niet-gevaccineerden”. Deze tekst trok veel aandacht, leidde tot 1.800 lezerscommentaren – en werd de volgende dag door de krant verwijderd. Het is momenteel alleen beschikbaar gearchiveerd . De redactie deelde de auteur mee dat het artikel in “agressieve bewoordingen” was geschreven. Het werd verwijderd omdat het “niet aan onze normen voldoet”. De krant verwierp vervolgens een gepland tweede deel, dat al door de redactie was weggehaald.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: