Oostenrijkse minister: Verblijf in Oostenrijk wordt illegaal voor ongevaccineerden

oostenrijkse-minister:-verblijf-in-oostenrijk-wordt-illegaal-voor-ongevaccineerden

13-12-21 08:30:00, Fotocollage: Info-DIREKT; Afbeelding mevrouw Edtstadler: van het Bondsministerie van Financiën – Raad van Ministers op 08.01.2020, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85737446 De zogenaamde “Minister voor de Grondwet” Karoline Edtstadler kondigde onlangs zonder blikken of blozen aan dat het met de invoering van de vaccinatieplicht illegaal zou worden om in Oostenrijk te wonen en niet gevaccineerd te zijn. Het is onduidelijk op welke grondwet de activiteiten en uitspraken van de ÖVP-politicus betrekking hebben – het kan in ieder geval niet die van Oostenrijk zijn. Verplichte vaccinatie en verplichte tests zijn daarentegen niet echt van toepassing op asielzoekers in Oostenrijk en zo functioneert het … schrijft Michael Mayrhofer.

Sinds uiterlijk 2015 staan mensen versteld van wat er allemaal mogelijk is. Zo konden honderdduizenden ongehinderd en ongecontroleerd illegaal de grens naar Oostenrijk oversteken om na het uitspreken van het toverwoord “asiel” in de sociale stelsels terecht te komen. Geen van hen had ooit een cent in de schatkist gestort, maar het werd vanzelfsprekend geacht dat deze mensen recht hadden op de beste medische behandeling, een nieuw gebit en kost en inwoning.

Wat als volstrekt ondenkbaar werd beschouwd, waren zaken als een duidelijke vaststelling van de identiteit, bijvoorbeeld op basis van de gegevens van de desbetreffende mobiele telefoon. Een leeftijdsbepaling door middel van een “gedwongen röntgenfoto” van de heupbeenderen werd beschouwd als een medische ingreep die in strijd was met de mensenrechten. Van de Oostenrijkse burger werd verwacht dat hij de bewering zou geloven dat de meeste binnenkomende asielzoekers van 2015 op 01.01.1998 geboren waren, ongeacht hoe dik en lang de baard al aan het groeien was. Omdat 17-jarigen konden hopen op speciale clementie voor de wet – en er was ook meer geld voor de exploitanten van asielcentra.

Wie weigert de test te doen, mag niet worden uitgezet

Des te verbazingwekkender was het feit dat na het begin van de Corona-pandemie, gedetineerden met een zeer eenvoudige truc in het land mochten blijven. Het enige wat zij moesten doen was de Coronatest weigeren en zij werden als niet-uitzetbaar beschouwd en mochten in het land blijven. In die tijd stond er in het bevel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken:

Weigering van PCR-test voor deportatie

Indien een dergelijke negatieve test een voorwaarde is voor binnenkomst in het derde land,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: