Victor Lindelof en Piotr Zielinski: Twee professionele topvoetballers getroffen door pijn op de borst in de afgelopen 24 uur

victor-lindelof-en-piotr-zielinski:-twee-professionele-topvoetballers-getroffen-door-pijn-op-de-borst-in-de-afgelopen-24-uur

13-12-21 06:17:00, Terwijl de gevolgen van de uitrol van de vaccins voor de professionele sporten blijven doorklinken in de voetbalgemeenschap, hebben de afgelopen 24 uur nog twee spelers tijdens de wedstrijd pijn op de borst en ademhalingsmoeilijkheden gehad, bericht Thecovidworld.com.

Op zaterdag werd Manchester United-speler Victor Lindelof van het veld gehaald nadat hij ademhalingsmoeilijkheden had ondervonden en op zondag werd Napoli-speler Piotr Zielinski van het veld gehaald nadat hij al na 19 minuten spelen met ademhalingsmoeilijkheden leek te kampen.

De plotselinge stroom van noodgevallen op het veld heeft vragen opgeroepen bij een aantal doorgewinterde veteranen van het spel.

Voormalig profvoetballer Trevor Sinclair na het incident met Lindelof

Bezorgde teamgenoten van Manchester United snelden Lindelof te hulp toen hij neerging, ogenschijnlijk zonder dat er andere spelers in de buurt waren. Ook kwamen er hulpverleners het veld op toen de aangeslagen Lindelof naar zijn borst wees en klaagde dat hij moeite had met ademhalen.

Manchester United-coach Ralf Rangnick zei na de wedstrijd:

“Lindelof was ongeveer 10 minuten in ademnood. Zijn hartslag was hoger dan normaal. Hij was geschokt en wist niet wat hij moest doen.”

Zondag vroeg Napoli-middenvelder Piotr Zielinski om het veld te verlaten tijdens het duel met Empoli nadat hij last had van ademhalingsproblemen.

De 27-jarige middenvelder liep naar de zijlijn en vertelde de medische staf dat hij moeite had om goed te ademen. Ook hij wees naar zijn borst.

Vorige maand werden twee andere voetballers in dezelfde week getroffen door gezondheidsproblemen. Een speler van Wigan Athletic, Charlie Wyke, kreeg een hartstilstand tijdens een scrimmage en werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij later in stabiele toestand werd gemeld. Wyke heeft de noodreanimatie door manager Leam Richardson gecrediteerd voor het helpen redden van zijn leven.

Enkele dagen later werd John Fleck, 30 jaar, speler van Sheffield United, tijdens een Championship-wedstrijd tegen Reading op een brancard van het veld gedragen. Fleck had in augustus zijn tweede dosis van het COVID-vaccin gekregen.

Eind oktober werd de glansrijke carrière van de 33-jarige Barcelona-speler Sergio Aguero, die als een van de beste spitsen ter wereld wordt beschouwd, afgebroken nadat na een wedstrijd hartritmestoornissen waren geconstateerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: