Zwanenzang of vooroorlogs geratel?

zwanenzang-of-vooroorlogs-geratel?

13-12-21 06: 45: 00,

De wereld is momenteel getuige van een opmerkelijk schouwspel: de in crisis verkerende wereldmacht VS bouwt een dreigend decor op tegen zijn uitdagers. Men vraagt zich af: kan deze wereldmacht in haar huidige toestand dit werkelijk laten volgen door een overeenkomstig beleid of is zij alleen maar haar spierballen aan het laten zien?

Wie een en ander nader beschouwt, zal zich niet in hysterie willen laten drijven. Het is waar dat de regering van de VS zich sinds het aantreden van Joe Biden verbaal heeft bewapend en haar Europese vazallen heeft verplicht tot latere gehoorzaamheid en tot overlappende dreigementen tegen Rusland en China.

Herinnert u zich de bijna waanzinnige lijst van eisen van het Europees Parlement aan Rusland van enkele weken geleden, waarin Rusland tot de orde werd geroepen, d.w.z. om zich te onderwerpen aan de westerse overheersing en zijn “waarden”. Dit wordt nu gevolgd door pogingen om te voorkomen dat de Olympische Winterspelen in China worden gehouden. Luister naar de krijgshaftige dreigementen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinkens, die Rusland met “ernstige gevolgen” dreigt als het zijn “agressies” tegen Oekraïne niet staakt. Luister hoe deze dreigementen worden geparafraseerd door NAVO-chef Stoltenberg, door Annalena Baerbock, de nog zeer groene Duitse minister van Buitenlandse Zaken, en momenteel opnieuw door de G7 in de Echo, wanneer zij spreken over troepenbewegingen die Rusland uitvoert aan de grenzen van Oekraïne. Let wel: op een militair oefenterrein 300 kilometers van de grens op Russisch grondgebied. Kijk naar de westerse kranten en luister naar de toonaangevende westerse elektronische media, die een toon aanslaan die herinneringen oproept aan de propaganda van voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Als het aan deze signalen lag, zou de grote uitwisseling van slagen om de hoek liggen en zou Europa het slagveld worden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: