DE GERECHTELIJKE ONTVOERING VAN JULIAN ASSANGE

14-12-21 12: 00: 00, THE JUDICIAL KIDNAPPING OF JULIAN ASSANGE 14 december 2021

In het grofste, meest politieke vonnis sinds mensenheugenis hebben twee rechters van het Hooggerechtshof in Londen de uitlevering van Julian Assange aan de Verenigde Staten bevolen, waar hem een proces in een kangoeroe-rechtbank wacht, gevolgd door een verloren leven in een barbaars gevangenissysteem.

“Laten we naar onszelf kijken, als we de moed hebben, om te zien wat er met ons gebeurt” – Jean-Paul Sartre

De woorden van Sartre zouden in al onze gedachten moeten weerklinken na de groteske beslissing van het Britse Hooggerechtshof om Julian Assange uit te leveren aan de Verenigde Staten, waar hij “een levende dood” tegemoet gaat. Dit is zijn straf voor de misdaad van authentieke, accurate, moedige, vitale journalistiek.

Een gerechtelijke dwaling is in deze omstandigheden een ontoereikende term. Het kostte de bewierookte hovelingen van het Britse ancien regime afgelopen vrijdag slechts negen minuten om een Amerikaans beroep te bekrachtigen tegen de aanvaarding door een rechter van het District Court in januari van een cataract van bewijs dat de hel op aarde Assange wachtte aan de overkant van de Atlantische Oceaan: een hel waarin,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: