Alliantie Rusland-China op omslagpunt

alliantie-rusland-china-op-omslagpunt

15-12-21 02: 41: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze homepage te activeren (Desktopversie).

Om de dagelijkse nieuwsbrief van Global Research (geselecteerde artikelen) te ontvangen, klik hier.

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Het initiatief van Beijing om woensdag een virtuele ontmoeting tussen president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin voor te stellen, verandert de geopolitiek van de meedogenloze oostwaartse expansie van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie en de westerse militaire ontplooiingen aan de grenzen van Rusland radicaal.

De aankondiging van de bijeenkomst in Peking kwam binnen een dag na een G7-bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken in Liverpool, Groot-Brittannië, op zondag, waar de retoriek van Washington over een vermeende Russische militaire opbouw aan de Oekraïense grens weerklonk en Moskou dreigde met “enorme gevolgen en zware kosten als reactie.”

De G7 bijeenkomst zelf was bedoeld als een nieuwe show van westerse eenheid tegen Rusland en China om het westen op de voorste voet te krijgen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: