Communicatieplan achter het virus

communicatieplan-achter-het-virus

16-12-21 04:00:00,

We schrijven 22 januari 2019 als in Londen in het ESWI/Chatham House het ‘Influenza Pandemic Preparedness Stakeholders Conference’ wordt georganiseerd. Naast de in 2009 met de Mexicaanse griep in opspraak geraakte Ab Osterhaus spreekt ook Marc van Ranst, de Belgische collega van RIVM-baas Jaap van Dissel.
We luisteren naar Van Ranst en horen een aantal van zijn soms ontluisterende adviezen over hoe je een pandemie moet communiceren. Deze conferentie was een van de velen in 2019 die zich allemaal bezighielden met een naderende pandemie. Die zich ook kort na al deze conferenties wereldwijd aandiende. Een samenvatting van de belangrijkste uitspraken van Van Ranst.

Dit bericht is eerder gepubliceerd op 4 december 2020

Conflicterende belangen

Het is gebruikelijk dat een spreker voorafgaand aan zijn presentatie aangeeft welke andere betrekkingen kunnen conflicteren met de positie van waaruit de spreker zijn presentatie houdt.
Bij Van Ranst zijn dat er nogal een paar:

Het zal niemand verbazen dat Van Ranst een vaccin als enige uitweg uit deze ‘pandemie’ ziet.

Van Ranst houdt zijn presentatie als ‘lessons learned’ uit de ‘pandemie’ uit 2009 (de Mexicaanse griep) waarbij Ab Osterhaus de Nederlandse staat voor vele miljoenen vaccins verkocht die uiteindelijk niet nodig bleken (zie inzet).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: