Het biopolitieke waarschuwingsteken

het-biopolitieke-waarschuwingsteken

17-12-21 02: 00: 00,

Waarom lijken grondwettelijke overwegingen geen rol meer te spelen in de huidige politiek? Hoe zijn we in deze vreemde toestand terechtgekomen? Antwoorden kunnen worden gevonden met behulp van de filosoof Giorgio Agamben.

De discussie over verplichte inenting met de – experimentele – Corona-vaccins is de laatste en grootste escalatie uit Berlijn, een voorbode van een nieuwe tijd. Hoe heeft het zover kunnen komen, terwijl ons allemaal keer op keer is verzekerd dat er nooit een zou komen? Niet in de laatste plaats kan een politiek-tectonische verschuiving in het politieke establishment van Berlijn, die bijna onder de radar van het publiek plaatsvond, de aanleiding zijn geweest. De ongrijpbare toestand waarin het land zich bevindt zal getracht worden te beschrijven aan de hand van de beschouwingen van de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben.

Uit de Duden:

Menetekel, de (zelfstandig naamwoord, onzijdig): mysterieus teken van naderend onheil; waarschuwing.

Een algemene verplichte inenting met experimentele vaccins: jaren geleden absoluut ondenkbaar, nog maar enkele weken geleden categorisch uitgesloten, nu onderwerp van publieke “discussie”. Als je het nog zo kunt noemen, wanneer tegengeluiden op zijn best slechts zeer marginaal zijn, nauwelijks meer dan een vijgenblad van de publieke media en de kranten van het Juste Milieu.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: