Poetin, Xi draaien rond Biden’s hybride oorlog

poetin,-xi-draaien-rond-biden’s-hybride-oorlog

17-12-21 03: 53: 00,

Xi Jinping en Vladimir Poetin hebben woensdag een uur en 14 minuten doorgebracht in een videogesprek. Geopolitiek gezien, als wegbereider voor 2022, is dit het gesprek dat er echt toe doet – veel meer dan Poetin-Biden een week geleden.

Perssecretaris Dmitry Peskov van het Kremlin, die over het algemeen zorgvuldig zijn woorden afweegt, had eerder laten doorschemeren dat deze uitwisseling “uiterst belangrijk” zou zijn.

Het was duidelijk dat de twee leiders niet alleen informatie zouden uitwisselen over de aardgaspijpleiding Power of Siberia 2. Maar Peskov verwees naar de geopolitiek van prime time: hoe Rusland-China hun tegenacties zouden coördineren tegen de hybride oorlog / Koude Oorlog 2.0 combo ingezet door de VS en zijn bondgenoten.

Hoewel er geen substantiële lekken werden verwacht van de 37e ontmoeting tussen Xi en Poetin sinds 2013 (ze zullen elkaar opnieuw persoonlijk ontmoeten in februari 2022,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: