Amerikaanse wraak tegen Julian Assange, door Meera Terada

amerikaanse-wraak-tegen-julian-assange,-door-meera-terada

,

In een interview met Mira Terada wijst Wikileaks-directeur Kristinn Hrafnsson erop dat de poging om Julian Assange uit te leveren aan de VS niet gebaseerd is op echte aanklachten, maar uitsluitend wordt ingegeven door het verlangen van de VS naar wraak. Het is een misbruik van de wet en een bevestiging van de almacht van de VS.

Kristinn Hrafnsson, directeur van Wikileaks

Mira Terada: Hallo. Ik ben blij u te zien. Hartelijk dank dat u tijd voor me heeft. Ik heb een paar vragen voor u. De Engelse rechtbank heeft de beslissing van januari van de rechtbank van Westminster vernietigd en daarmee voldaan aan het verzoek van de VS om Assange aan de VS uit te leveren. De Britse rechtbank geloofde de VS, die beweren dat de beschuldigde noch tijdens het proces noch na zijn veroordeling in een zwaar beveiligde gevangenis zal worden geplaatst. Wat denkt u over de verantwoordelijkheid waarmee de Verenigde Staten de nakoming van hun beloften zullen benaderen? Welke juridische documenten waarborgen de tenuitvoerlegging ervan?

Kristinn Hrafnsson: Welnu, het is overduidelijk dat deze zogenaamde verzekeringen absoluut nutteloos zijn en het papier waarop zij zijn geschreven niet waard zijn. Dit is niet alleen mijn mening, dit is de mening van Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties die dit hebben onderzocht en die, in overeenstemming met eerdere voorbeelden waar dit is gebeurd, hebben geconstateerd dat de zogenaamde toezeggingen van de VS niet worden nagekomen. Dus ze zijn waardeloos. En in feite, als je kijkt naar de beloften, komen ze met een voorbehoud. In feite zeggen ze dat de VS zich het recht voorbehoudt om op elk moment van gedachten te veranderen. Ik wil er alleen op wijzen dat er één organisatie is die bijvoorbeeld kan eisen dat een gevangene in een isoleercel wordt geplaatst en dat is de CIA. De CIA kan de gevangenisafdeling vragen om Julian Assange voor onbepaalde tijd in eenzame opsluiting te stoppen.

Als we nu kijken naar het feit dat in de afgelopen weken onomwonden is vastgesteld door onderzoeksrapporten die niet noemenswaardig zijn weerlegd, dat de CIA al enkele jaren een complot aan het organiseren is om Julian Assange te ontvoeren of zelfs te vermoorden [1].

Het spreekt vanzelf dat het voor een land als het Verenigd Koninkrijk volstrekt onaanvaardbaar is zijn leven en toekomst in handen te leggen van de CIA,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: