Drie- en dubbelgevaccineerden waren de afgelopen maand goed voor 4 op elke 5 Covid-19-sterfgevallen in Engeland, ondanks dat de meest kwetsbaren in oktober een Booster kregen

drie-en-dubbelgevaccineerden-waren-de-afgelopen-maand-goed-voor-4-op-elke-5-covid-19-sterfgevallen-in-engeland,-ondanks-dat-de-meest-kwetsbaren-in-oktober-een-booster-kregen

18-12-21 07:29:00,

Uit de laatste cijfers die door het UK Health Security Agency zijn gepubliceerd over gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen in verband met Covid-19, blijkt dat de gevaccineerde bevolking nog steeds verantwoordelijk is voor 4 op elke 5 sterfgevallen in verband met Covid-19 in de afgelopen vier weken, ook al hebben degenen die het kwetsbaarst worden geacht voor Covid-19 in september en oktober hun “booster”-vaccin gekregen, bericht Dailyexpose.uk.

Het “Covid-19 Vaccine Surveillance Report – Week 50”  werd gepubliceerd door het UK Health Security Agency (voorheen Public Health England) op donderdag, 16 december 2021, en het toont aan dat de overgrote meerderheid van de Covid-19 gevallen tussen 15 november en 12 december zich onder de volledig gevaccineerde bevolking bevonden.

Bron – Blz. 35

Het totale aantal gevallen naar vaccinatiestatus, zoals bevestigd door tabel 8 van het  UKHSA Week 50 Vaccine Surveillance report tussen 15 november en 12 december 2021, was als volgt –

• Ongevaccineerde bevolking = 417.606
• Gedeeltelijk gevaccineerde populatie = 79.378 gevallen
• Drievoudig/dubbel gevaccineerde populatie = 518.373 gevallen

Dit betekent dat de gevaccineerde bevolking 59% van de Covid-19 gevallen tussen 15 november en 12 december voor haar rekening nam, terwijl de ongevaccineerde bevolking 41% voor haar rekening nam. Als we echter de jongeren onder de 18 uit de vergelijking halen, van wie velen niet in aanmerking komen om te worden gevaccineerd, zijn de cijfers veel slechter voor de gevaccineerde bevolking.

Het totale aantal gevallen per vaccinatiestatus bij iedereen boven de 18, zoals bevestigd door tabel 8 van het UKHSA Vaccine Surveillance Report van Week 50 tussen 15 november en 12 december 2021, was als volgt

• Ongevaccineerde bevolking = 104.612 gevallen
• Gedeeltelijk gevaccineerde populatie = 32.004 gevallen
• Drievoudig/dubbel gevaccineerde populatie = 517.061 gevallen

Dit betekent dat 84% van de Covid-19 gevallen tussen 15 november en 12 december 2021 voor rekening kwam van de 18-plussers die waren gevaccineerd, terwijl de ongevaccineerde bevolking slechts 16% voor haar rekening nam.

Helaas blijkt uit het laatste UKHSA-rapport ook dat, ondanks het feit dat de boostercampagne goed op gang is,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: