Het gouden kruispunt

het-gouden-kruispunt

18-12-21 02: 57: 00,

De laatste maanden die wij hebben moeten doorbrengen – en momenteel nog moeten doorbrengen – onder de zware, grijze mantel van de verpletterende Corona-crisis, hebben veel vragen, onzekerheden en noodzakelijke beslissingen met zich meegebracht en zullen dat blijven doen. De informatie is tegenstrijdig en sommigen gaan ervan uit dat de bevolking ter gelegenheid van het opduiken van het SARS-CoV-2-virus op de een of andere manier gemanipuleerd, gesuggereerd en onderdrukt wordt, terwijl anderen de opgelegde maatregelen noodzakelijk achten of zelfs oproepen tot nog grotere beperkingen van de oorspronkelijke vrijheid die wij tot het uitbreken van de crisis als vanzelfsprekend beschouwden.

Onder familie en vrienden en op het werk ontstaan discussies over het al dan niet laten vaccineren en over de vraag hoe de overheidsvoorschriften in het eigen bedrijf moeten worden toegepast. In het kielzog van de maatregelen zijn er al veel ongelukkige slachtoffers gevallen. Huwelijken zijn gescheiden, vriendschappen verbroken, mensen zijn eenzaam geworden of hebben andere ziekten opgelopen, schade aan het vaccin, gewichtstoename of stemmingsstoornissen, zelfs depressies.

Gisteren nog hoorde ik over het trieste geval van een zelfmoord die gepleegd was door een in de stad bekende restauranthouder omdat hij geen andere uitweg kon vinden voor de schulden die waren opgelopen door de lockdown en de wanhoop dat zijn vriendin hem had verlaten. Wanneer men van zulke lotgevallen hoort en door eigen onderzoek tot de conclusie is gekomen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: