Nicaragua: Kroniek van een Belasterde Verkiezing

nicaragua:-kroniek-van-een-belasterde-verkiezing

18-12-21 04: 44: 00,

Op 7 november werden in Nicaragua verkiezingen gehouden waarbij de huidige president Daniel Ortega 75% steun kreeg en als gevolg daarvan in januari aan een nieuwe ambtstermijn begint. Het zal geen verbazing wekken dat de regering van de VS de verkiezingen als een “schijnvertoning” bestempelde Zorgwekkender is dat velen ter linkerzijde het daarmee eens lijken te zijn. William Robinson’s NACLA artikel, Nicaragua: Chronicle of an Election Foretold, is een vernietigende kritiek, herhaald in een interview met The Real News.

In dit artikel zullen we aantonen dat Robinsons beweringen gebaseerd zijn op onwaarheden en elitevooringenomenheid. Hij lijkt geen voeling te hebben met de realiteit waarmee de meeste Nicaraguanen geconfronteerd worden.

Robinson zegt dat Ortega’s verkiezing was voorspeld omdat “Zeven presidentskandidaten gevangen zitten [and]… oppositiefiguren [are] vastzitten zonder proces”

Voorafgaand aan de verkiezingen werden verschillende mensen beschuldigd van verraad vanwege betrokkenheid bij pogingen van de VS om Nicaragua’s gekozen regering omver te werpen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: