Political Correctness, Woke of gewoon hersenspinsels?

political-correctness,-woke-of-gewoon-hersenspinsels?

De Paus is woest!
Na het voorstel om Kerstmis een andere naam te geven, vergelijkt de Paus de EU met het naziregime
De EU-Commissie heeft een leidraad gepubliceerd waarin wordt voorgesteld de term Kerstmis te vervangen door “vakantieperiode ” om ook andere religieuze gemeenschappen te kunnen bereiken. Het Vaticaan heeft hier scherp op gereageerd.

Paus Franciscus heeft de poging van de Europese Unie aan de kaak gesteld om de term “kersttijd” te vervangen door een zogenaamd neutralere term zoals “vakantieperiode”. De Paus zei dat dit een maatregel was die ook door een repressief regime getroffen had kunnen worden.

Paus Franciscus heeft er geen doekjes om gewonden toen hij tijdens een terugvlucht van Cyprus en Griekenland zijn veroordeling uitsprak over wat hij een onverstandig idee vond. Journalisten citeerden de Paus:
“In de loop der geschiedenis hebben vele, vele dictaturen geprobeerd iets dergelijks te doen.”

“Denk aan Napoleon: en dan verder … denk aan de nazi- en de communistische dictatuur … dit is weer eens de modieuze trend naar een verwaterd secularisme …. Maar dit is iets dat beslist nog nooit heeft gewerkt.”
De EU, zo voegde de paus eraan toe, moet ervoor waken “de kant op te gaan van een ideologische kolonisatie”, omdat dit anders alleen maar zou leiden tot verdeeldheid onder de leden, met de ondergang van de hele unie als gevolg.
“De Europese Unie moet de bijzonderheden van elk land respecteren, de diversiteit van de landen, en mag ze niet over een kam willen scheren”.((https://de.rt.com/europa/128150-papst-vergleich-eu-mit-nazidiktatur/))

De paus staat er nu niet om bekend dat hij meningen ventileert die het establishment mishagen,  » Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: