Sterf langzaam!

sterf-langzaam!

18-12-21 02: 58: 00,

“Assange werd onderzocht door een arts die een vertraagde pupilreactie opmerkte toen één oog werd verlicht – een teken van mogelijke zenuwbeschadiging,” aldus het artikel.

“Julian is niet in orde, en ik vrees dat deze lichte beroerte de voorbode kan zijn van een ernstigere aanval. Het vergroot onze vrees over zijn overlevingskansen naarmate deze juridische strijd langer duurt,” vertelde Assange’s verloofde Stella Moris aan de Daily Mail.

“Assange’s beroerte is geen verrassing,” tweette de speciale VN-rapporteur over foltering, Nils Melzer, in reactie op het nieuws. “Zoals wij na onderzoek waarschuwden, was te voorzien dat zijn gezondheid in een levensbedreigende neerwaartse spiraal terecht zou komen indien hij niet bevrijd zou worden van de voortdurende druk van isolement, willekeur en vervolging.”

Melzer onderzocht Assange 2019 samen met medische deskundigen en publiceerde, in samenwerking met het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten, een rapport waarin stond dat “de heer Assange alle symptomen vertoonde die kenmerkend zijn voor langdurige psychologische marteling, waaronder extreme stress, chronische angst en intens psychologisch trauma.”

Het jaar daarop formuleerde Melzer het nog botter, door te schrijven dat “Julian Assange de typische symptomen van psychologische marteling vertoont.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: