Verplichte vaccinatie ingetrokken – Amerika’s ziekenhuizen staan op instorten – duizenden opzeggingen

verplichte-vaccinatie-ingetrokken-–-amerika’s-ziekenhuizen-staan-op-instorten-–-duizenden-opzeggingen

18-12-21 08:05:00,

Blijkbaar laat zich de verplichte vaccinatie voor verpleegkundigen en artsen toch niet zo gemakkelijk uitvoeren. Misschien kan het worden uitgevoerd, maar wie zal het werk doen? De ondernemingen schrappen de verplichte vaccinatie, ze hebben geen keus, bericht Corona-blog.net.

Veel Amerikaanse ziekenhuizen hebben hun personeel verplicht gesteld om te vaccineren. Maar duizenden dokters en verpleegsters weigeren niet alleen – ze stoppen er zelfs mee. Het personeelstekort is nu zo groot dat sommige ziekenhuizen maar één paradoxale uitweg zien.

Er is sprake van een exodus. In de afgelopen weken hebben duizenden Amerikaanse artsen en verpleegkundigen hun baan opgezegd omdat zij zich niet tegen Corona wilden laten inenten – zoals hun ziekenhuizen hadden geëist. De scepsis onder ziekenhuispersoneel is blijkbaar groot. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC weigert een op de drie vaccins. Dat is een hoger percentage dan in de algemene bevolking. Nu reageert de industrie… Vanaf hier begint de betaalmuur bij de Welt, dankzij een lezer kunnen we het hele artikel hier publiceren.

Meerdere Amerikaanse ziekenhuisgroepen trekken de verplichte vaccinaties in, waaronder de reuzen HCA, Tenet en Intermountain. Het land heeft te kampen met een extreem tekort aan arbeidskrachten, en ziekenhuizen vormen daarop geen uitzondering. Zij hebben problemen om vacatures te vervullen en denken dat afschaffing van de vaccinatieplicht hen zal helpen.

Het lijkt paradoxaal: uitgerekend degenen die in de gezondheidszorg werken en die bijzonder vaak in contact komen met bejaarden en zieken, weigeren zich te laten inenten – en brengen zo hun patiënten in gevaar. Het “New England Journal of Medicine” heeft zojuist een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat meer bewoners sterven aan corona in Amerikaanse verpleeghuizen met veel ongevaccineerd personeel.

Deze zomer, zo schreven de onderzoekers, hadden 700 sterfgevallen voorkomen kunnen worden als een groter aantal personeelsleden bereid was geweest zich te laten vaccineren.

Slechts 61 procent van de bevolking is ingeënt

Vaccins zijn overal in de VS gratis verkrijgbaar, maar slechts 61% van de bevolking is ingeënt. Ter vergelijking: in Duitsland is 70 procent ingeënt. Vooral Republikeinse aanhangers verwachten weinig van beschermende maatregelen zoals vaccins of maskers. Velen zien ze als symbolen van controle en onderdrukking.

In september had Joe Biden verplichte vaccinatie opgelegd aan alle werknemers van federale agentschappen en openbare gezondheidsdiensten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: